Kiitän Kaurapuurolapsien nuorempaa ystävää Kafkakoskea hänen omia sukulaisiaan esittävistä vanhoista 50-luvun kuvista, joista tässä  aluksi julkaistaan kenkä- ja laukkukuva. Mainio idea lähettää omia kuvia päät rajattuina, otan niitä kiitollisena vastaan! Olennaisintahan ovat tuotteet ja tavarat, muoti ja muut yksityiskohdat, jolloin kasvot saavat jäädä intimeettisyistä pois.

62703.jpg

62704.jpg

Tässä kassissa kulkivat oletettavasti emännän maitokaupan tuotteet, joita usein osuuskaupoista ostettiin. Kassin koko hillitsi kulutusta - ei vaan, kulutusta ei tarvinnut hillitä kassin koolla, vaan nuukuus ja tarkkuus tuli sota-ajan pulavuosista opittuna välttämättömänä tapana ja köyhyyden sanelemana.

Palataan hetkeksi vielä edellisen jutun kerrastoasioihin. Merja-liivien kanssa sopisivat varmaan nämä ruskeat puuvillasukat, joissa kyllä on nappi tavallaan turhaan, koska liivissähän sellainen myös on. Nämä sukat voivat kyllä olla juuri Merja-liiviä edeltävältä ajalta, jolloin napilla varustettu liivi oli uusinta uutta.

62697.jpg

 

Ja lopuksi koko perheen kerrastot Kotilieden mainoskuvasta skannattuna:

62701.jpg

Markus